Χρήσιμες συμβουλές για μια προσεγμένη διατροφή
- Προτιμάτε να τρώτε φαγητά που μαγειρεύετε εσείς η ίδια. Μ’ αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα των τροφών, εφόσον φροντίζετε τον τρόπο συντήρησης και παρασκευής τους.
- Μην αγοράζετε τρόφιμα και ιδίως κρεατικά άγνωστης προέλευσης, για τα οποία δεν έχετε καμία εγγύηση ποιότητας.
- Φροντίστε να τρώτε λαχανικά και φρούτα εποχής.
- Επιβάλλεται καλό πλύσιμο όλων των τροφών και ιδίως των λαχανικών που έχουν πτυχές, όπως το μαρούλι.
- Καταναλώνετε τα τρόφιμα το συντομότερο δυνατό. Μην τα αφήνετε για μεγάλο διάστημα στη συντήρηση, γιατί αλλοιώνονται τα θρεπτικά συστατικά τους.
- Προσέχετε την ημερομηνία λήξης πριν την κατανάλωση των τροφών.
- Αποφύγετε τροφές που περιέχουν πολλά συντηρητικά και διογκωτικά συστατικά.
- Προτιμάτε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.
- Δώστε σημασία στο καλό ψήσιμο και βράσιμο των ζωικών τροφών.
- Φροντίστε για το καλό πλύσιμο των σκευών που χρησιμοποιείτε για το μαγείρεμα με ζεστό νερό και σαπουνάδα.
- Προτιμάτε την ξεχωριστή αποθήκευση των κρεάτων και των ψαριών στην κατάψυξη ή στη συντήρηση του ψυγείου. Έτσι, περιορίζεται η τυχόν μεταφορά μικροβίων από το ένα είδος στο άλλο σε περίπτωση αλλοίωσής τους.
Πηγή: www.yeskid.gr