SPNewsScroll

Ταυτότητα

Με αγάπη και ενθουσιασμό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν ιστότοπο που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος σε αυτή την ξεχωριστή περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας.

Έτσι γεννήθηκε ο ιστότοπος PregnancyLife!

Εδώ θα βρείτε ενημερωτικά άρθρα, νέα-ειδήσεις, συμβουλές, μουσική, video, προτάσεις επιλεγμένων προϊόντων, tools εγκυμοσύνης και πολλά άλλα που κυοφορούνται και αναμένουμε με χαρά να γεννηθούν!

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο συνεργασίας και ενημέρωσης σε ό,τι αφορά αποκλειστικά την εγκυμοσύνη.

Ευχαριστούμε θερμά τους συνεργάτες (ιατρούς, ψυχολόγους, διατροφολόγους κ.ά.) που προσφέρουν τις γνώσεις τους ανάλογα με το γνωστικό τους αντικείμενο.

Ας γνωριστούμε καλύτερα...

 

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:                                               

 

Στέλλα Παπανικόλα

2 ST2Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μαιευτική στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και μαιευτήρια. Μετεκπαιδεύτηκε στον Προγεννητικό έλεγχο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Fetal Medicine Foundation, UK).

Η αγάπη της για το χώρο της ψυχολογίας την οδήγησε σε μετεκπαίδευση στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία (Ελληνική Ένωση Προγεννητικής και Περιγεννητικής Ψυχολογίας και Ιατρικής).

Κατέχει πιστοποίηση κατάρτισης στη μεταγεννητική γιόγκα ( Postnatal Yoga, Birthlight).

Έχει εργαστεί εθελοντικά σε κρατικά προγράμματα πρόληψης & προαγωγής της υγείας.

Σε ευρύτερο γνωστικό πεδίο έχει καταρτιστεί σε πρόγραμμα διαχείρισης έργων πληροφορικής και ανάλυσης επιχειρησιακών συστημάτων και κατέχει πιστοποίηση ΙΤ Project Manager (EUCIP)

Τα τελευταία χρόνια -παράλληλα με τη μαιευτική- έχει εργαστεί στο συντονισμό ύλης και την αρθρογράφηση σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά σε στήλες με θέμα: εγκυμοσύνη, μητρότητα και παιδί.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με το γνωστικό της αντικείμενο σε Ελλάδα και εξωτερικό και είναι υπέρμαχη της διά βίου μάθησης όπως και όλη η ομάδα του www.pregnancylife.gr

 

Βικεντία Χαριζοπούλου

βικεντίαΈζησε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Από το 2000 ζει στη Θεσσαλονίκη. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Μαιευτικής με «Άριστα». Τον ίδιο χρόνο, και μετά από κατάταξη, οι σπουδές της συνεχίστηκαν με την εισαγωγή της στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙΘ, από το οποίο αποφοίτησε το 2008 με «Άριστα».

Το 2006 εισήχθη στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ «Άσκηση και Υγεία», από το οποίο αποφοίτησε το 2008 με «Άριστα» και με την απονομή υποτροφίας. Ο τίτλος της μεταπτυχιακής της διατριβής ήταν: Η άσκηση ως μέσο πρόληψης του Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης.

Το 2014 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, μετά την εκπόνηση της διατριβής της με θέμα: Διερεύνηση του μεταβολισμού των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια του τοκετού σε γυναίκες με σακχαρώδη διαβήτη κατά την κύηση.

Έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια που άπτονται των γνωστικών αντικειμένων που μελετά, έχει παρουσιάσει περισσότερες από εκατό εργασίες σε διεθνή και εθνικά μαιευτικά και γυναικολογικά συνέδρια και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά έγκριτα ιατρικά περιοδικά.

Από το 2005 εργάζεται ως μαία στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Από το 2008, διδάσκει στο Τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, ως ωρομίσθια εργαστηριακή συνεργάτης, ενώ το 2013 εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μαιών-Μαιευτών Θεσσαλονίκης.

 

Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου

κλεοπατραΓεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε Μαιευτική στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Πληροφορική της Υγείας από το 2008. Κατέχει επίσης δεύτερο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Μαιευτική από το Πανεπιστήμιο του Middlesex (2007). Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στον τομέα της καινοτομίας στην υγεία και στις εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Είναι επικεφαλής και συμμετέχει σε πολλά Ευρωπαϊκά προγράμματα σχετικά με την καινοτομική μεταφορά γνώσης.

Επιπλέον, είναι ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Έρευνα και καινοτομία (Biomimicry Greece Research and Innovation Centre). Συμμετέχει σε επιτροπές διαχείρισης έρευνας και είναι επικεφαλής σε ομάδες εργασίας της δράσης EUCOST, καθώς και σε διάφορα άλλα έργα, όπως κέντρο καινοτομίας στη διαχείριση της υγείας (Ενίσχυση του ρόλου της ιατρικής στη διαχείριση των ευρωπαϊκών συστημάτων υγείας).

Είναι μέλος της Higher Education Academy του Ηνωμένου Βασιλείου, του UKCHIP (UK council for health in formatics professionals) και του παγκόσμιου φόρουμ των ομάδων για την υγεία μου. Έχει εργαστεί σε νοσοκομεία (ιδιωτικά και δημόσια) στη Φινλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα.

Απότο 2011 είναι μέλος του Knowledge Management Working Group (KM WG) στο Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health/Center for Communication Programs (JHU∙CCP) health innovation. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων και κεφάλαια βιβλίων.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα: πληροφορική υγείας, Βιομιμητική, e-Health, e-learning, εικονικές κοινότητες, επιστήμη της καινοτομίας και επιχειρηματικότητα, καινοτομία στον τομέα της υγείας, τεχνολογίες κοινωνικής καινοτομίας, επιγενετική, κινητά τηλέφωνα και υγεία, μαιευτική φυσιολογικού τοκετού και παγκόσμια υγεία.

 

Χρύσα Εκίζογλου

χρυσαΓεννήθηκε στην Αθήνα, όπου -κυρίως- διαμένει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Σπούδασε Μαιευτική στο Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, όπου και η ίδια έχει διδάξει ως εργαστηριακός συνεργάτης. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Παθολογία της Κύησης» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (2012).

Η αγάπη της για ολοκληρωμένη περιγεννητική φροντίδα υπήρξε το κίνητρο για περαιτέρω σπουδές και αποφοίτηση από το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως ψυχολόγος έχει εξειδικευθεί στη φροντίδα εγκύων/ μητέρων – βρεφών και νηπίων με μετεκπαιδεύσεις στη Αθήνα (Πανεπιστημιακή Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» - Ειδικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας Γυναικών – Αιγινήτειο Νοσοκομείο κ.α.) και στο Λονδίνο (Anna Freud Centre και Tavistock Clinic). Έχει μετεκπαιδευτεί ως «Good Enough Parenting Facilitator» διευκολύνοντας τους γονείς στο μεγάλωμα των παιδιών τους (2015).

Πρόσφατα (2014) απέκτησε τη Διεθνή Πιστοποίηση Συμβούλου Γαλουχίας (IBCLC). Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης – μέλος της ομάδας έργου στο πρόγραμμα «ΑΛΚΥΟΝΗ: Εθνική Πρωτοβουλία για την Προαγωγή του Μητρικού Θηλασμού» (2013-2015).

Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή διδακτικών βιβλίων/ εγχειριδίων για τους σπουδαστές του τμήματος μαιευτικής και για επαγγελματίες υγείας.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων / συνεδρίων συναφών με το γνωστικό της αντικείμενο και τα ενδιαφέροντά της τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

 

 

Return-back