Δίκτυο Δράσης για την βρεφική και παιδική διατροφή
Προστασία, προαγωγή και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα

Το ΙΒFAN Ελλάδας είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου ενεργοποιημένων πολιτών, γονέων και επαγγελματιών υγείας International Baby Food Action Network

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ

 

Γίνετε μέλη τώρα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα έντυπα που θα βρείτε στο site και βοηθήστε στη προώθηση της σωστής διατροφής των παιδιών μας. Περισσότερα.

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Έχετε παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό πρακτικές εταιριών οι οποίες παραβιάζουν το Διεθνή Κώδικα ή τα μετέπειτα ψηφίσματα; Συμπληρώστε τις φόρμες και αποστείλετε στο IBFAN Greece τώρα.
Για παραβίαση Διεθνούς Κώδικα.
Για Φιλικό προς τα Βρέφη χώρο
Επιστολές διαμαρτυρίας

ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

 

Είμαστε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα με δικούς μας πόρους. Κάθε βοήθεια που μπορείτε να μας προσφέρετε θα βοηθήσει να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Περισσότερα.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΙΑΡ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των Αιτήσεων Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε Θέματα Γαλουχίας & Θηλασμού, “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, η οποία είχε οριστεί για την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019,

αναβάλλεται μέχρις ότου παραληφθούν οι Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από τους συμμετέχοντες στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 13-14 Απριλίου 2019.

 

 

12ο Ετήσιο Σεμινάριο Θηλασμού Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας – Εγγραφή, Αφίσα & Επιστημονικό Πρόγραμμα

Εγγραφή στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Διεθνώς Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας, Αθήνα 13-14 Απριλίου 2019

Για την εγγραφή σας στο Σεμινάριο ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

1) Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής 2019 Αίτηση Eγγραφής Galaxias IBFAN

2) Αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@galaxiasibclc.gr
3) Κατάθεση του χρηματικού ποσού της εγγραφής στο λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας με τα εξής στοιχεία:
ΙΒΑΝ GR 2301 1012 0000 0012 0296 3000 6
Όνομα δικαιούχου: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΑΛΟΥΧΙΑΣ Δ.Τ. ΓΑΛΑΞΙΑΣ.
Όνομα Καταθέτη: ….
Αιτιολογία: Εγγραφή στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Θηλασμού

Κόστος συμμετοχής για τα μέλη του IBFAN:

40(προεγγραφή μέχρι 10 Απριλίου 2019), 45€ (on site)


Οι φοιτητές συμμετέχουν δωρεάν, επισυνάπτοντας φωτογραφία της φοιτητικής τους ταυτότητας στο email μαζί με την συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής.

Όσοι συμμετέχοντες χρειαστούν ακουστικά μετάφρασης, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.

Η ταυτότητα θα παραδίδεται στη γραμματεία με τη λήψη των ακουστικών και θα επιστρέφεται στον κάτοχό της με την παράδοση των ακουστικών.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο, επικοινωνήστε με το Σύλλογο “Γαλαξία” στο info@galaxiasibclc.gr

 

Αφίσα 12ου Σεμιναρίου ΘηλασμούScientific Program_COVER_2019Scientific Program_INSIDE_2019

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ

IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

To Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας υπερασπίζεται το δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την βρεφική διατροφή, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” είναι μια πρωτοβουλία του IBFAN Ελλάδας, για την προώθηση του μητρικού θηλασμού και την υποστήριξη της δυάδας μητέρας-βρέφους.

Σκοπός

Οι Φαρμακοποιοί που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης I.A.P.:

1) Θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε θέματα θηλασμού και γαλουχίας.

2) Θα είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα στη γαλουχία, σε θηλάζουσες μητέρες, στις οικογένειες τους, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας.

3) Θα γνωρίζουν πώς να καθοδηγήσουν και πού να παραπέμψουν μια θηλάζουσα μητέρα, όταν αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα στη γαλουχία ή/και την υγεία της.

4) Θα συνεργάζονται με τον IBFAN Ελλάδας για τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τη χρήση φαρμάκων κατά τη γαλουχία.

5) Θα συνεργάζονται με τον IBFAN Ελλάδας και με επιστήμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε κατά την αναζήτηση πληροφοριών να έχουν πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα στοιχεία και βιβλιογραφία.

6) Θα αναδείξουν περαιτέρω τον επιστημονικό τους ρόλο και το κύρος τους ως Φαρμακοποιοί.

7) Θα βελτιώσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στη δυάδα μητέρας-βρέφους.

8) Θα συγκεντρώσουν CERPs κατά τη διάρκεια της Επιμόρφωσης, τα οποία προσμετρώνται στην περίπτωση που οι Φαρμακοποιοί επιθυμούν να πιστοποιηθούν ή να επαναπιστοποιηθούν ως International Board Certified Lactation Consultants (IBCLC).

9) Θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής των πελατών και των συνανθρώπων τους.

Διαδικασία

Βήμα 1) Συμμετοχή και παρακολούθηση του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον IBFAN Ελλάδας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα Horizon του Ξενοδοχείου Divani Caravel, στην Αθήνα.

Βήμα 2) Συμμετοχή και παρακολούθηση webinars από Έλληνες και ξένους ειδικούς σε θέματα γαλουχίας, τα οποία θα διοργανώσει ο IBFAN Ελλάδας.

Βήμα 3) Εκπόνηση μικρού μεγέθους γραπτής εργασίας σχετικά με τη γαλουχία.

Βήμα 4) Επιτυχημένη συμμετοχή σε γραπτή εξέταση στο τέλος του Προγράμματος Επιμόρφωσης.

Κόστος

– Οι I.A.P.s θα πρέπει να είναι μέλη του Δικτύου Δράσης για την Βρεφική Διατροφή, IBFAN Ελλάδας. Για να γίνει κάποιος μέλος του IBFAN Ελλάδας, το κόστος είναι 5€ Εγγραφή + 5€ Ετήσια Συνδρομή (περισσότερες πληροφορίες https://ibfan.gr/gine-melos/)

40€ Προεγγραφή ως Μέλη του IBFAN Ελλάδας στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον IBFAN Ελλάδας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στην Αίθουσα Horizon του Ξενοδοχείου Divani Caravel, στην Αθήνα.

Οn site εγγραφή για τα Μέλη του IBFAN Ελλάδας 45.

Οι φοιτητές συμμετέχουν στο Σεμινάριο δωρεάν με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σεμινάριο https://galaxiasibclc.gr/events-seminars/12o-%CE%B5%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1/

Σε περίπτωση που κάποιος ενδιαφέρεται για την πιστοποίηση “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα ή δεν καταφέρει να παρακολουθήσει το Σεμινάριο, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο info@ibfan.gr

– Η συμμετοχή στα webinars και το υλικό προς μελέτη θα γίνει προσπάθεια να είναι δωρεάν για τα μέλη του IBFAN Ελλάδας ή να καλυφθεί μέρος του από τον IBFAN Ελλάδας ή/και χορηγίες, ώστε να έχει το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους συμμετέχοντες.

– Το κόστος συμμετοχής στις τελικές εξετάσεις θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων Φαρμακοποιών του Προγράμματος Επιμόρφωσης, αλλά θα γίνει η προσπάθεια να είναι το ελάχιστο δυνατόν.

Συμμετοχή- Εγγραφή στο Πρόγραμμα Ι.Α.Ρ.

Από 15 Μαϊου 2019

Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@ibfan.gr των εξής στοιχείων:

Βιογραφικό σημείωμα (αν είναι δυνατόν με τη μορφή Europass)

Φωτογραφία Πτυχίου Φαρμακευτικής Σχολής (εάν ο/η ενδιαφερόμενος/η είναι Φαρμακοποιός)

Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας

Συμπληρωμένη την Αίτηση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, η οποία θα υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του IBFAN Ελλάδας από 15/05/2019.

Σχετικά με την Πιστοποίηση “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Οι Φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης, θα πιστοποιηθούν από τον IBFAN Ελλάδας ως “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”.

Στην ιστοσελίδα του IBFAN Ελλάδας θα μπορεί το κοινό να ενημερωθεί για το αν ένας Φαρμακοποιός έχει πιστοποιηθεί και είναι εν ενεργεία “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, αλλά και να αναζητήσει έναν/μια “IBFAN APPROVED PHARMACIST”.

Η διατήρηση της Πιστοποίησης θα γίνεται με περιοδικούς ελέγχους του IBFAN Ελλάδας, κατά τους οποίους ο IBFAN APPROVED PHARMACIST θα δείχνει έμπρακτα

α) ότι τηρεί τον Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος (βλέπε https://ibfan.gr/diethnis-kodikas/%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82/ )

β) ότι υποστηρίζει τον μητρικό θηλασμό παρέχοντας έγκυρες και αξιόπιστες πληροφορίες σε όσους τις χρειάζονται

γ) ότι συλλέγει όσα στοιχεία μπορεί, σχετικά με τη χρήση φαρμάκων από θηλάζουσες μητέρες

δ) ότι ενημερώνεται τακτικά σε θέματα που αφορούν τα φάρμακα και τη γαλουχία και

ε) ότι είναι ενεργό μέλος του IBFAN Ελλάδας, πληρώνει την ετήσια συνδρομή του και προωθεί τις δράσεις του Συλλόγου στο βαθμό που μπορεί.

Ύλη Προγράμματος

1) Φάρμακα & γαλακταγωγά σε θηλάζουσες μητέρες

2) Συλλογή & αξιολόγηση πληροφοριών σχετικά με τη φαρμακοθεραπεία σε θηλάζουσες μητέρες, είτε υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, είτε όχι.

3) Συμπληρώματα διατροφής για θηλάζουσες μητέρες: Ποια και πότε είναι χρήσιμα.

4) Βασικά στοιχεία Ανατομίας Μαστού – Φυσιολογία της Γαλουχίας.

5) Σύσταση ανθρώπινου γάλακτος – Κόστος/κίνδυνοι του μη-θηλασμου και συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για ένα παιδί (τελειομηνο/υγιές ή άρρωστο/πρόωρο/νοσηλευόμενο) αν δεν λάβει ανθρώπινο γάλα.

6) Παθολογικές καταστάσεις (μητέρας-βρεφους) που επηρεάζουν το θηλασμό και τη ρύθμιση της παραγωγής γάλακτος.

7) Άντληση, αποθήκευση και μεταφορά ανθρώπινου γάλακτος – Δημιουργία ατομικής τράπεζας γάλακτος για υγιή ή νοσηλευομενα βρέφη – Θηλασμός & εργασία

8) Βοηθήματα θηλασμού – Ποια είναι, πότε και πώς χρησιμοποιούνται;

9) Μύθοι σχετικά με το θηλασμό – Κατευθυντήριες οδηγίες – Πρωτόκολλα – Πηγές έγκυρης πληροφόρησης σε θέματα θηλασμού.

10) Βασικά Βήματα για Επιτυχία στο Θηλασμό – Συνηθέστερα προβλήματα και οι λύσεις τους

11) Πώς μπορεί ένας φαρμακοποιός να υποστηρίξει το θηλασμό, πού παραπέμπει τις θηλάζουσες μητέρες και πώς εκπαιδεύεται περαιτέρω σε θέματα γαλουχίας;

12) Τι είναι ο Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος, πού χρησιμεύει και πώς αφορά τους φαρμακοποιούς και τους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας;

13) Δεξιότητες επικοινωνίας & γλώσσα του σώματος – Πώς να ακούμε, αλλά και να εκφράζουμε πολύ περισσότερα από όσα λέγονται.

14) Πλησιάζοντας στο εργασιακό “burn out”. Πρόληψη και αντιμετώπιση.

Για περισσότερες πληροφορίες, διευκρινίσεις ή απορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACIST”, αναμείνατε νεότερες ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα https://ibfan.gr/ ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@ibfan.gr

12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας – Ομιλητές & Πρόγραμμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, με σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, μέσω ειδικά εκπαιδευμένων Φαρμακοποιών-Επιστημόνων. Στα πλαίσια της Επιμόρφωσης των Φαρμακοποιών, το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, και ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος & Κύπρου “Γαλαξίας” συνδιοργανώνουν το Σεμινάριο με τίτλο “Θηλασμός: Θεμέλιο Υγείας”

Το 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Αίθουσα Μακεδονία), στην Αθήνα.

Η εγγραφή, συμμετοχή και παρακολούθηση του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιστημονικό Πρόγραμμα, την εγγραφή και τη συμμετοχή στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC & IBFAN Ελλάδας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Ομιλητές του Σεμιναρίου είναι οι:

Jose Maria Paricio Talayero, Παιδίατρος, MD, PhD

Πρόεδρος της APILAM. Δημιουργός και Συντονιστής της ιστοσελίδας e-lactancia.org

Anne Merewood, PhD, MPH

Διευθύντρια Κέντρου Ισότητας Υγείας, Εκπαίδευσης και Έρευνας

Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Βοστώνης

Αναπλ. Καθηγήτρια Κοινωνικών Επιστημών Υγείας, Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πανεπιστήμιο Βοστώνης

Nancy Mohrbacher

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, FILCA

Gina Weissman, Οδοντίατρος DMD, Νοσηλεύτρια RN

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Πρόεδρος του Ισραηλινού Συλλόγου Πιστοποιημένων Σύμβουλων Γαλουχίας

Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος, MB ChB, MRCPCH

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής»

Καλλιόπη Μάλφα, Μαία, RM

Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία, RM

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Πρόεδρος Συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού”

Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας

Θεοδώρα Μαραβέγια, Βοηθός Μητρότητας

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Ταμίας Συλλόγου “Σπίτι Θηλασμού”

Αναστασία Καραθανάση, Παιδίατρος, Νεογνολόγος MD, PhD

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Συντονίστρια IBLCE για Ελλάδα και Κύπρο

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου “Γαλαξία”

Κωνσταντίνα Γιαννιώτη, Φαρμακοποιός

Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Μέλος της APILAM, Διεθνής Συνεργάτιδα της ιστοσελίδας e-lactancia.org

Αντιπρόεδρος IBFAN Ελλάδας

Εθελόντρια Σύμβουλος La Leche League International

Υπεύθυνη Προγράμματος Επιμόρφωσης “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Program Greek and English page 1SP 4-3 page2 greekSP 4-3 page3 greekSP 4-3 page4 greekSP 4-3 page2 englishSP 4-3 page3 englishSP 4-3 page4 english

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας πραγματοποιεί το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, με σκοπό την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, μέσω ειδικά εκπαιδευμένων Φαρμακοποιών-Επιστημόνων.

Οι Φαρμακοποιοί που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης θα αποκτήσουν πρακτικές και θεωρητικές γνώσεις σε θέματα θηλασμού και γαλουχίας. Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τα φάρμακα στη γαλουχία σε θηλάζουσες μητέρες, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας. Με τις γνώσεις τις οποίες θα αποκομίσουν, θα αναδείξουν περαιτέρω τον επιστημονικό τους ρόλο, καθώς θα είναι σε θέση να παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινό. Οι “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα συμβάλλουν στη βελτίωση του επιπέδου υγείας και της ποιότητας ζωής των γυναικών, των παιδιών και των οικογενειών, όχι μόνο της περιοχής τους, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα παρουσιαστούν την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στο Φαρμακευτικό Συνέδριο HellasPharm. Στην εκδήλωση με θέμα “Φαρμακοποιός & Μητρικός θηλασμός”, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Ε3 του Εκθεσιακού Κέντρου HELEXPO MAROUSSI, Κηφισίας 39 στο Μαρούσι, από τις 14.30 έως τις 16.30 θα διεξαχθούν

1) Ομιλία με τίτλο “Γιατί το ανθρώπινο γάλα είναι αναντικατάστατο”

2) Διαδραστική Συζήτηση με Σενάρια Φαρμακείου

3) Παρουσίαση του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”

Ομιλήτρια θα είναι η Κωνσταντίνα Γιαννιώτη, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Αντιπρόεδρος του Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, Υπεύθυνη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”, Διεθνής Συνεργάτιδα APILAM (e-Lactancia.org) και Εθελόντρια Σύμβουλος Θηλασμού La Leche League International.

Συντονίστρια θα είναι η Βάσια Καλπογιάννη, Φαρμακοποιός, Εθελόντρια Σύμβουλος La Leche League International και Μέλος του Δικτύου Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, η συμμετοχή δωρεάν και σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας.

Η Επιμόρφωση των Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS” θα ξεκινήσει με το 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (Αίθουσα Μακεδονία), στην Αθήνα. Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας, και ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος “Γαλαξίας” συνδιοργανώνουν το Σεμινάριο με τίτλο “Θηλασμός: Θεμέλιο Υγείας” στα πλαίσια της Επιμόρφωσης των Φαρμακοποιών σε θέματα Γαλουχίας και Θηλασμού.

Η εγγραφή, συμμετοχή και παρακολούθηση του 12ου Ετήσιου Σεμιναρίου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC “Γαλαξίας” & IBFAN Ελλάδας αποτελούν το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών “IBFAN APPROVED PHARMACISTS”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιστημονικό Πρόγραμμα, την εγγραφή και τη συμμετοχή στο 12ο Ετήσιο Σεμινάριο Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC & IBFAN Ελλάδας, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Έναρξη προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών IBFAN APPROVED PHARMACISTS (IAP)

Ανακοίνωση:

Το Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή IBFAN Ελλάδας ανακοινώνει την έναρξη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών IBFAN APPROVED PHARMACISTS (IAP), για την προώθηση και την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, μέσω ειδικά εκπαιδευμένων Φαρμακοποιών-Επιστημόνων.

Ο ρόλος κάθε IBFAN APPROVED PHARMACIST θα είναι η παροχή πληροφοριών, καθώς και η συλλογή στοιχείων σε θέματα που αφορούν τον μητρικό θηλασμό και τη βρεφική διατροφή στην Ελλάδα.

Υπεύθυνη του Προγράμματος Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών IBFAN APPROVED PHARMACISTS (IAP) ορίζεται η Κωνσταντίνα Γιαννιώτη του Ευσταθίου, Φαρμακοποιός.

Για δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Φαρμακοποιών IBFAN APPROVED PHARMACISTS (IAP) και περισσότερες πληροφορίες, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.